Mies pitelee kuivuneita oksia käsissään

VIRTUAALINEN LUONTOPOLKU

Kymmenen luontovideota auttavat sinua pohdiskelemaan omaa elämääsi eri näkökulmista. Luonnon välityksellä voit syventyä  oman elämän ja Jumalasuhteen pohdintaan armollisesti ja hyväksyvästi. Kaunis luontokuvaus sekä kiehtova äänimaisema auttavat rauhoittumaan tähän hetkeen. Voit katsoa virtuaalisen luontopolun videot joko luonnossa tai sisällä silloin, kun sinulle parhaiten sopii.  Voit katsoa videot yksittäin tai kaikki kerrallaan. Järjestyksellä ei ole väliä.

Godfulness -virtuaalisen luontopolun harjoitusten ohjeita:

Videot sisältävät jokainen oman teemansa ja voit tehdä ne haluamassasi järjestyksessä joko yksittäin tai vaikkapa kaikki kerrallaan. Jos teet harjoitukset peräkkäin, kannattaa Pyhä paikka -harjoitus tehdä vasta Taittunut korsi – ja Itämislepo-harjoituksen jälkeen. Voit tehdä harjoitukset sinulle sopivalla tasolla. Voit palata harjoitukseen uudestaan koska vain. Tai jos harjoituksen kysymys vaatii pidempää pohdintaa, voit laittaa videon tauolle ja pohtia rauhassa kysymystä ja jatkaa videon katselua sen jälkeen.  Voit tehdä harjoitukset luonnossa sopivassa paikassa kännykän välityksellä tai tietokoneruudun äärellä kotona.

Harjoituksissa tuttujen luonnon ilmiöiden kautta pohditaan omaa elämää vuorovaikutuksessa Jumalan ja toisten ihmisten kanssa. Tähän johdattelee kunkin teeman tekstit sekä raamatuntekstit, pohdintakysymykset ja rukous.Harjoitukset on ideoinut ja suunnitellut ympäristöasiantuntija Hannele Siltala ja hän on käsikirjoittanut harjoitukset osin yhteistyössä kirjailija Anna-Mari Kaskisen kanssa. KuvaKengurut on vastannut videoiden kuvauksesta ja editoinnista sekä äänimaailmasta. Voit katsoa videot myös ilman ääniä, sillä harjoitukset on tekstitetty.  

Olemme julkaisseet 10 videota "Virtuaalinen luontopolku" kategoriaan.

RAKASTETTU HIEKANJYVÄ

Kesto:5:08m

Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään hetken omia arvojasi sekä sitä, minkä ympärillä elämäsi pyörii. Videolla pohditaan myös Jumalan rakkauden ydintä.

TURVAKALLIO

Kesto:6:10m

Tässä videossa saat konkreettisesti asettua makaamaan alustalle ja samalla pohtia luottamusta Jumalaan. Harjoituksen aikana saat hengitellä rauhassa ja samalla pohdiskella turvallisia psalmitekstin sanoja Jumalasta turvakalliona.

NÄKYMÄTÖN TUULI

Kesto:5:06m

Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään hetken Jumalan vaikutusta elämässäsi muun muassa kuumailmapallon ja tuulen avulla.

KIVI KENGÄSSÄ

Kesto:3:46m

Tämä video kutsuu sinua pohtimaan asioita, jotka kuormittavat tällä hetkellä. Saat myös mahdollisuuden pohtia sitä, voisitko tuoda asiasi Jumalan eteen.

ITÄMISLEPO

Kesto:5:05m

Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään levon merkitystä. Video avaa siemenen ja itämislevon kautta rohkaisevan tavan suhtautua oman elämänsä niihin vaiheisiin, jolloin toivo voi olla syystä tai toisesta kadoksissa.

TAITTUNUT KORSI

Kesto:4:24m

Tässä videossa saat mahdollisuuden pohtia sitä, miten elämäsi haasteiden ja vaikeiden asioiden keskellä voit hakea turvaa Jumalasta. Harjoituksessa tarkastellaan vastoinkäymisiä yhdessä myötäelävän Kristuksen kanssa.

PYHÄ PAIKKA

Kesto:5:37m

Tämä video kutsuu pysähtymään ja miettimään isoja ja pienempiä asioita, joista olet tällä hetkellä kiitollinen elämässäsi. Harjoituksessa rakennetaan myös oma pyhä paikka, jonka äärellä voit pysähtyä jatkossakin vaalimaan kiitollista elämänasennetta.

KANNATTELEVA VESI

Kesto:7:11m

Lähes jokainen on joskus kohdannut elämässään tilanteita, joissa perusturvallisuus horjuu. Tässä harjoituksessa saat syventyä kellumisen mielikuvaan. Harjoituksen avulla voit ajatella Jumalaa elämääsi kannattelevana, turvallisena ja rakastavana Jumalana, jonka puoleen voit kääntyä hädän hetkellä.

LOHDUTUKSEN SADE

Kesto:6:36m

Tämä Godfulness- video on laadittu erityisesti sinua varten, jonka elämässä on tällä hetkellä surua tai murhetta. Lohdutuksen teema kulkee läpi videon sateisten syysmaisemien, musiikin sekä raamatunkohtien ja rukousten myötä. Videolla toistuu ajatus siitä, että kaiken lohdutuksen Jumala suree kanssasi ja hänen rakkautensa kannattelee sinua.

RUKOUSPUU

Kesto:5:37m

Tässä videossa saat pohtia puun juurien kautta omaa sukuasi ja sen merkitystä elämässäsi. Puiden oksien myötä pohdinta siirtyy vielä maailmanlaajuisen rukousverkostoon. Harjoituksen lopussa on vielä Herran siunaus, johon voit liittää ajatuksissasi läheisesi sekä koko luomakunnan.