Mies pitelee kuivuneita oksia käsissään

VIRTUAALINEN LUONTOPOLKU

Virtuaalisessa luontopolussa lähestytään luonnon ilmiöiden, kuten tuulen ja itämislevon, kautta oman elämän ja Jumalasuhteen pohdintaa armollisesti ja hyväksyvästi. Kaunis luontokuvaus sekä kiehtova äänimaisema auttavat rauhoittumaan tähän hetkeen. Voit katsoa virtuaalisen luontopolun videot joko luonnossa tai sisällä silloin, kun sinulle parhaiten sopii.  Luontopolku sisältää 8 erillistä videota, joiden harjoitukset voit tehdä yksittäin tai kaikki kerrallaan. Järjestyksellä ei ole väliä.

Godfulness -virtuaalisen luontopolun harjoitusten ohjeita:

Videot sisältävät jokainen oman teemansa ja voit tehdä ne haluamassasi järjestyksessä joko yksittäin tai vaikkapa kaikki kerrallaan. Jos teet harjoitukset peräkkäin, kannattaa Pyhä paikka -harjoitus tehdä vasta Taittunut korsi – ja Itämislepo-harjoituksen jälkeen.

Voit tehdä harjoitukset sinulle sopivalla tasolla. Voit palata harjoitukseen uudestaan koska vain. Tai jos harjoituksen kysymys vaatii pidempää pohdintaa, voit laittaa videon tauolle ja pohtia rauhassa kysymystä ja jatkaa videon katselua sen jälkeen.

Voit tehdä harjoitukset luonnossa sopivassa paikassa kännykän välityksellä tai tietokoneruudun äärellä kotona.

Harjoituksissa tuttujen luonnon ilmiöiden kautta pohditaan omaa elämää vuorovaikutuksessa Jumalan ja toisten ihmisten kanssa. Tähän johdattelee kunkin teeman tekstit sekä raamatuntekstit, pohdintakysymykset ja rukous.

Harjoitukset on ideoinut ja suunnitellut ympäristöasiantuntija Hannele Siltala ja hän on käsikirjoittanut harjoitukset osin yhteistyössä kirjailija Anna-Mari Kaskisen kanssa. KuvaKengurut on vastannut videoiden kuvauksesta ja editoinnista sekä äänimaailmasta. Voit katsoa videot myös ilman ääniä, sillä harjoitukset on tekstitetty. Videoita tulee olemaan yhteensä 8, joista loput 4 valmistuvat alkusyksyn 2021 aikana. 

 

 

^
KIVI KENGÄSSÄ
KESTO (3:46). Tämä video kutsuu sinua pohtimaan asioita, jotka kuormittavat tällä hetkellä. Saat myös mahdollisuuden pohtia sitä, voisitko tuoda asiasi Jumalan eteen
^
ITÄMISLEPO
KESTO (5:05). Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään levon merkitystä. Video avaa siemenen ja itämislevon kautta rohkaisevan tavan suhtautua oman elämänsä niihin vaiheisiin, jolloin toivo voi olla syystä tai toisesta kadoksissa. 
^
taittunut korsi
KESTO (4:24). Tässä videossa saat mahdollisuuden pohtia sitä, miten elämäsi haasteiden ja vaikeiden asioiden keskellä voit hakea turvaa Jumalasta. Harjoituksessa tarkastellaan vastoinkäymisiä yhdessä myötäelävän Kristuksen kanssa. 
^
pyhä paikka
KESTO (4:24). Tämä video kutsuu pysähtymään ja miettimään isoja ja pienempiä asioita, joista olet tällä hetkellä kiitollinen elämässäsi. Harjoituksessa rakennetaan myös oma pyhä paikka, jonka äärellä voit pysähtyä jatkossakin vaalimaan kiitollista elämänasennetta. 
^
NÄKYMÄTÖN TUULI (valmistuu 8/2021)
^
RAKASTETTU HIEKANJYVÄ (8/2021)
^
TURVAKALLIO (VALMISTUU 8/2021)
^
rukouspuu (VALMISTUU 8/2021)