Mies pitelee kuivuneita oksia käsissään

VIRTUAALINEN LUONTOPOLKU

Kahdeksan luontovideota auttavat sinua pohdiskelemaan omaa elämääsi eri näkökulmista. Luonnon välityksellä voit syventyä  oman elämän ja Jumalasuhteen pohdintaan armollisesti ja hyväksyvästi. Kaunis luontokuvaus sekä kiehtova äänimaisema auttavat rauhoittumaan tähän hetkeen. Voit katsoa virtuaalisen luontopolun videot joko luonnossa tai sisällä silloin, kun sinulle parhaiten sopii.  Voit katsoa videot yksittäin tai kaikki kerrallaan. Järjestyksellä ei ole väliä.

Godfulness -virtuaalisen luontopolun harjoitusten ohjeita:

Videot sisältävät jokainen oman teemansa ja voit tehdä ne haluamassasi järjestyksessä joko yksittäin tai vaikkapa kaikki kerrallaan. Jos teet harjoitukset peräkkäin, kannattaa Pyhä paikka -harjoitus tehdä vasta Taittunut korsi – ja Itämislepo-harjoituksen jälkeen.

Voit tehdä harjoitukset sinulle sopivalla tasolla. Voit palata harjoitukseen uudestaan koska vain. Tai jos harjoituksen kysymys vaatii pidempää pohdintaa, voit laittaa videon tauolle ja pohtia rauhassa kysymystä ja jatkaa videon katselua sen jälkeen.

Voit tehdä harjoitukset luonnossa sopivassa paikassa kännykän välityksellä tai tietokoneruudun äärellä kotona.

Harjoituksissa tuttujen luonnon ilmiöiden kautta pohditaan omaa elämää vuorovaikutuksessa Jumalan ja toisten ihmisten kanssa. Tähän johdattelee kunkin teeman tekstit sekä raamatuntekstit, pohdintakysymykset ja rukous.

Harjoitukset on ideoinut ja suunnitellut ympäristöasiantuntija Hannele Siltala ja hän on käsikirjoittanut harjoitukset osin yhteistyössä kirjailija Anna-Mari Kaskisen kanssa. KuvaKengurut on vastannut videoiden kuvauksesta ja editoinnista sekä äänimaailmasta. Voit katsoa videot myös ilman ääniä, sillä harjoitukset on tekstitetty.  

 

 

^
KIVI KENGÄSSÄ
KESTO (3:46). Tämä video kutsuu sinua pohtimaan asioita, jotka kuormittavat tällä hetkellä. Saat myös mahdollisuuden pohtia sitä, voisitko tuoda asiasi Jumalan eteen
^
ITÄMISLEPO
KESTO (5:05). Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään levon merkitystä. Video avaa siemenen ja itämislevon kautta rohkaisevan tavan suhtautua oman elämänsä niihin vaiheisiin, jolloin toivo voi olla syystä tai toisesta kadoksissa. 
^
taittunut korsi
KESTO (4:24). Tässä videossa saat mahdollisuuden pohtia sitä, miten elämäsi haasteiden ja vaikeiden asioiden keskellä voit hakea turvaa Jumalasta. Harjoituksessa tarkastellaan vastoinkäymisiä yhdessä myötäelävän Kristuksen kanssa. 
^
pyhä paikka
KESTO (4:24). Tämä video kutsuu pysähtymään ja miettimään isoja ja pienempiä asioita, joista olet tällä hetkellä kiitollinen elämässäsi. Harjoituksessa rakennetaan myös oma pyhä paikka, jonka äärellä voit pysähtyä jatkossakin vaalimaan kiitollista elämänasennetta. 
^
RAKASTETTU HIEKANJYVÄ
KESTO (5:08). Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään hetken omia arvojasi sekä sitä, minkä ympärillä elämäsi pyörii. Videolla pohditaan myös Jumalan rakkauden ydintä. 
^
NÄKYMÄTÖN TUULI
KESTO (5:06) Tämä video kutsuu sinua pysähtymään ja miettimään hetken Jumalan vaikutusta elämässäsi muun muassa kuumailmapallon ja tuulen avulla.
^
TURVAKALLIO
KESTO (6:10). Tässä videossa saat konkreettisesti asettua makaamaan alustalle ja samalla pohtia luottamusta Jumalaan. Harjoituksen aikana saat hengitellä rauhassa ja samalla pohdiskella turvallisia Psalmitekstin sanoja Jumalasta turvakalliona.
^
rukouspuu
KESTO (5:37). Tässä videossa saat pohtia puun juurien kautta omaa sukuasi ja sen merkitystä elämässäsi. Puiden oksien myötä pohdinta siirtyy vielä maailmanlaajuisen rukousverkostoon. Harjoituksen lopussa on vielä Herran siunaus, johon voit liittää ajatuksissasi läheisesi sekä koko luomakunnan.