Ilmakuva rantakalliosta, jolla makaa mies

LUONTO-

HILJENTYMINEN

Luontohiljentymisessä saat rentoutua ja keskittyä olemiseen. Sinun ei tarvitse suorittaa mitään. Voit vain levähtää Jumalan läsnäolossa.

Tutkimusten mukaan vesi, tuli ja metsä koetaan erityisen rentouttavina luontovideoiden teemoina. Sen vuoksi olemme tehneet sinua varten eripituisia videoita näistä teemoista. Täältä löydät myös erityisesti silmien lepuuttamiseen ja kauas katsomiseen tarkoitetun ”Ulappa” -videon, jota katsellessasi voit antaa katseesi levähtää esimerkiksi päätetyöskentelyn tauolla.

Valitse tähän hetkeen sopiva ja mieleinen video ja voit palata myöhemmin saman tai uuden videon pariin. Videoiden kesto on noin 3-5 minuuttia. Luontovideoon on yhdistetty Raamatun kohta ja siihen liittyvää yksinkertaista pohdintaa sekä lyhyt rukous sekä rauhoittava äänimaailma.

KYHMYJOUTSENET (kesto 3:39)

 

Kyhmyjoutsenet-luontohiljentyminen vie sinut jäisen meren äärelle nauttimaan joutsenten herkästä ja ylväästä kauneudesta. Rauhoittavan videon aikana saat hiljentyä kuuntelemaan psalmin 91 lupauksia Jumalan huolenpidosta, ja rukouksessa huokaista lähellä ja kaukana olevien lähimmäisten puolesta pyytäen Jumalalta turvaa ja suojaa.

 

RANNALLA (kesto 4:39)

 

Rannalla-videolla saat antaa katseesi levätä kauniissa järvimaisemissa sekä eri lintulajien kevättouhuissa. Videolla on rohkaisevia sanoja Jeesuksen Vuorisaarnasta Jumalan huolenpitoon ja murehtimiseen liittyen.

METSÄKÄVELYLLÄ (kesto 4:55)

 

Metsäkävelyllä-videolla pääset kävelemään metsäpolulla ja samalla saat kuunnella Paimenpsalmia. Video päättyy metsälammen rannalle rukoukseen.

 

 

 

NUOTIO (kesto 3:40)

 

Nuotio-videossa saat tuijotella tunnelmallista iltanuotiota kaikessa rauhassa. Voit samalla pohtia lyhyttä Raamatun jaetta ja sitä, kaipaatko johonkin asiaan omassa elämässäsi valoa.

 

ULAPPA (kesto 4:52)

 

Tämän videon avulla voit lepuuttaa silmiäsi katsomalla kauas ulapalle ja lentämällä dronen mukana rantakalliolta meren ylle. Videolla on lisäksi Psalmiteksti ja rukous.

 

ULPUKKA (kesto 3:32)

 

Tässä videossa saat antaa katseesi levätä ulpukoiden ja kesäisen järven pinnan katselemisessa. Samalla saat kuunnella rohkaisevaa Psalmia 139. Videon lopussa on Jumalan huolenpitoon keskittyvä rukous.

KASVUN IHME (kesto 2:59)

 

Tämä video on toteutettu hieman eri tavalla, kuin aiemmat Godfulness-videot. Dokumentoimme ohran kasvua 10 päivän ajan, ottaen kasvatusastiasta valokuvan 30 sekunnin välein. Nämä 28 800 valokuvaa koottiin videoksi, jolta voit nyt ihastella kasvun ihmettä.