Ilmakuva rantakalliosta, jolla makaa mies

LUONTO-

HILJENTYMINEN

Luontohiljentymisessä saat rentoutua ja keskittyä olemiseen. Sinun ei tarvitse suorittaa mitään. Voit vain levähtää Jumalan läsnäolossa.

Tutkimusten mukaan vesi, tuli ja metsä koetaan erityisen rentouttavina luontovideoiden teemoina. Sen vuoksi olemme tehneet sinua varten eripituisia videoita näistä teemoista. Täältä löydät myös erityisesti silmien lepuuttamiseen ja kauas katsomiseen tarkoitetun ”Ulappa” -videon, jota katsellessasi voit antaa katseesi levähtää esimerkiksi päätetyöskentelyn tauolla.

Valitse tähän hetkeen sopiva ja mieleinen video ja voit palata myöhemmin saman tai uuden videon pariin. Videoiden kesto on noin 3-5 minuuttia. Luontovideoon on yhdistetty Raamatun kohta ja siihen liittyvää yksinkertaista pohdintaa sekä lyhyt rukous sekä rauhoittava äänimaailma.

Olemme julkaisseet 10 videota "Luontohiljentyminen" kategoriaan.

SUO

Kesto:4:22m

Tässä harjoituksessa pääset rentoutumaan hetkeksi suon kauniin karuihin maisemiin. Psalmin 40 tekstin ja rukouksen avulla saat mahdollisuuden kääntyä Jumalan puoleen ja pyytää häneltä apua ja johdatusta elämääsi.

SUVIVIRSI

Kesto:10:37m

Suvivirsi on Godfulnessin ensimmäinen musiikkivideonomainen luontohiljentyminen. Tämä video kutsuu sinua vuodenajasta riippumatta palaamaan hetkeksi suven kauniisiin kuviin ja hetkiin tämän leijuva-tunnelmaisen kansallisaarteemme, Suvivirren, sävelin.

METSÄKÄVELYLLÄ

Kesto:4:55m

Metsäkävelyllä-videolla pääset kävelemään metsäpolulla ja samalla saat kuunnella rohkaisevaa paimenpsalmia. Video päättyy metsälammen rannalle rukoukseen.

ULAPPA

Kesto:4:52m

Tämän videon avulla voit lepuuttaa silmiäsi katsomalla kauas ulapalle ja lentämällä dronen mukana rantakalliolta meren ylle. Videolla on lisäksi psalmiteksti ja rukous.

RANNALLA

Kesto:4:40m

Rannalla-videolla saat antaa katseesi levätä kauniissa järvimaisemissa sekä eri lintulajien kevättouhuissa. Videolla on rohkaisevia sanoja Jeesuksen Vuorisaarnasta Jumalan huolenpitoon ja murehtimiseen liittyen.

ULPUKKA

Kesto:3:31m

Tässä videossa saat antaa katseesi levätä ulpukoiden ja kesäisen järven pinnan katselemisessa. Samalla saat kuunnella rohkaisevaa Psalmia 139. Videon lopussa on Jumalan huolenpitoon keskittyvä rukous.

KASVUN IHME

Kesto:2:58m

Tämä video on toteutettu hieman eri tavalla, kuin aiemmat Godfulness-videot. Dokumentoimme ohran kasvua 10 päivän ajan, ottaen kasvatusastiasta valokuvan 30 sekunnin välein. Nämä 28 800 valokuvaa koottiin videoksi, jolta voit nyt ihastella kasvun ihmettä.

NUOTIO

Kesto:3:40m

Nuotio-luontohiljentyminen tuo tulen lämpöisen ja rauhoittavan tunnelman sinun luoksesi. Liekkien loimu ja raamatunteksti muistuttavat valon voimasta, jolla se halkaisee synkimmänkin pimeyden. Rukouksessa saat mahdollisuuden tuoda Jumalan eteen oman elämäsi asioita, joihin kaipaat Jeesuksen elävää valoa.

KYHMYJOUTSENET

Kesto:3:39m

Kyhmyjoutsenet-luontohiljentyminen vie sinut jäisen meren äärelle nauttimaan joutsenten herkästä ja ylväästä kauneudesta. Rauhoittavan videon aikana saat hiljentyä kuuntelemaan psalmin 91 lupauksia Jumalan huolenpidosta, ja rukouksessa huokaista lähellä ja kaukana olevien lähimmäisten puolesta pyytäen Jumalalta turvaa ja suojaa.

TYKKYLUMI

Kesto:3:28m

Tämä luontohiljentyminen tarjoaa sinulle rauhoittavan hetkisen häikäisevän kauniissa pohjoisen talvimaisemissa, Jumalan sanan äärellä. Tykkylumen alla piileskelevät puut ovat kuin kuva ihmisestä raskaan ja taakoittavan elämän alaspainamana. Jesajan kirjan jakeet auttavat asettamaan elämäämme turvalliseen perspektiiviin, muistuttaen Jumalan suuruudesta ja kaikkivaltiudesta.