KEHONHUOLTOHETKI

Godfulness-kehonhuoltoharjoitukset on suunniteltu sisältämään yksinkertaisia liikkeitä ja perusliikuntaa. Yksinkertainen liike on samalla hyvä keino kokea positiivisia tuntemuksia kehossa. Voit tehdä harjoitukset sinulle sopivalla hetkellä yksitellen tai kokonaisuutena, ulkona tai sisällä.
Kaikki harjoitukset on suunniteltu yksittäisiksi ja voit löytää videoista mieleisesi vaikkapa virkistäväksi, kehon kireyksiä vähentäväksi taukojumpaksi. Harjoitukset toimivat myös kokonaisuutena ja voit yhdistellä haluamasi määrän videoita ja toistoja.

Voit hyödyntää harjoituksia myös aamun piristeenä tai illan palauttavana harjoituksena. Joissakin videoissa on tarjolla haastavampi versio liikkeistä ja osan harjoituksista voit tehdä istuen tai seisten. Näissä matalan kynnyksen kehoharjoitteissa huomioidaan kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Mieli rauhoittuu, kun se saa keskittyä liikkeiden yhdistelmään. Samalla aisteille tulee tilaa, mikä lisää läsnäoloa tässä ja nyt. Mitä useammin toistat harjoituksia ja varsinkin hidastat niitä, sitä voimakkaammin voit tuntea rauhoittumisen tunnetta. Harjoitusten alussa on lyhyt rukous ja lopussa on rohkaiseva raamatunkohta.

Godfulness-kehonhuoltohetkiharjoitukset on laatinut tanssi-liiketerapeutti, TRE®-ohjaaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja Asta Lehtimäki ja psykoterapeutti Christina Järvelä.

Olemme julkaisseet 6 videota "Kehonhuoltohetki" kategoriaan.

TANSSILLINEN RAUHOITTUMINEN

Kesto:5:38m

Joskus tahdin hidastaminen ja mielen rauhoittaminen on helpompaa liikkeen avulla kuin pysähtymällä. Tämä harjoitus sisältää vain yhden askelsarjan, jotta voit keskittyä rauhoittumiseen Voi halutessasi vaikeuttaa harjoitusta käsiliikkeillä tai tasapainohaasteella. Mieli rauhoittuu, kun saa keskittyä liikkeiden yhdistelmään ja aisteille tulee tilaa herkistyä.

TASAPAINON HAVAINNOINTI

Kesto:4:48m

Tässä harjoituksessa saat keskittyä tasapainotteluun, joka on rauhoittavaa ja auttaa keskittymään. Vähäinenkin epätasapainon aistiminen aktivoi meidän aivojamme. Turvallisesti tehty tasapainottelu lisää kehonhallintaasi. Tasapainoa voi myös kehittää. Suosittelemme ottamaan tasapainotteluun tukea käden ulottuville ja huolellista keskittymistä keskivartalon tuen toteutumiseen. Jos sinulla on huimausta tai ongelmia tasapainon kanssa, harjoittele soveltavasti istuen tai tasaisella alustalla seinään tukien.

HAASTAVA TASAPAINOHARJOITUS

Kesto:6:06m

Tässä harjoituksessa jatketaan tasapainottelua ja samalla keskitytään tutkimaan sitä, miten jokainen liike kulkee tukielimistömme läpi joko ristikkäin tai myötäliikkein. Näitä kokonaisvaltaisia liikeketjuja harjoittamalla voimme tasapainottaa kehomme lihaskuntoa. Suosittelemme ottamaan tasapainotteluun tukea käden ulottuville ja keskittymään huolellisesti keskivartalon tuen toteutumiseen. Jos sinulla on huimausta tai ongelmia tasapainon kanssa, harjoittele soveltavasti istuen tai tasaisella alustalla seinään tukien.

NISKA-HARTIASEUDUN AKTIVOINTI

Kesto:4:07m

Tässä harjoituksessa keskitytään niska-hartiaseudun aktivointiin yläraajaliikkeiden avulla. Liikkeet sopivat sovellettuina myös kiputiloista kärsiville, jos liikkeet tehdään kivuttomasti ja itselle sopivissa laajuuksissa. Kuuntele omaa kehoasi ja vointiasi siinä, mille korkeudelle nostat käsivarttasi ja kuinka monta toistoa lihaksesi jaksavat. Voit tehdä nämä liikkeet istuen tai seisten.

HOIVAAVA LIIKE NISKA-HARTIASEUDULLE

Kesto:6:43m

Tässä harjoituksessa keskitytään niska-hartiaseudun hoivaavaan liikkeeseen. Ennen tätä harjoitusta on hyvä tehdä muutama hartiaseutua lämmittävä liike vaikka pyörittämällä hetken aikaa hartioita etu- ja takakautta ympäri. Voit tehdä liikkeet istuen tai seisten kireyttä helpottavana taukojumppana tai muun liikkumisen lopuksi. Pyri pitämään hartialinjasi rentona, ettei venytettävä ja hierottava hartia nouse jännitykseen. Keskivartalo saa harjoitusta asennon tukijana. Syvä hengitys tehostaa hoivaavaa vaikutusta ja rauhoittaa mieltä.

VARTALONHALLINTA ISTUEN

Kesto:3:37m

Tässä harjoituksessa keskitymme keskivartalon ja rintakehän lihaksiin. Vahvistamalla näitä lihaksia ja avaamalla niiden kireyksiä voi myös hengittäminen, ahdistuksen tunne ja jokin kiputila hellittää. Vatsalihasten ja rintarangan harjoituksia tehdessä sisäänhengityksellä rentoutamme vatsaa ja uloshengityksellä harjoitamme lihaksia. Tee liikkeet oman kunnon mukaan. Kokeile syviä hengityksiä pikkuhiljaa ja ota omia välihengityksiä tarpeen mukaan.