TASAPAINOSSA

Tasapaino eri osa-alueiden välillä itsessä, elämässä ja suhteessa muihin ihmisiin säästää voimavaroja ja mahdollistaa elämän sujuvuuden. Tasapainon edellytyksenä on kyky tunnistaa tarpeita, asettaa rajoja ja joustaa tarpeenmukaisesti.  Jumala voi auttaa löytämään tasapainoa eri asioiden välille ja toisaalta tarjota rauhansa silloin, kun tasapaino ei ole mahdollista. 

 Tasapainossa -harjoituksissa tarjotaan mahdollisuutta tunnistaa omia tarpeita ja rajoja. Sinulle tarjotaan mahdollisuutta myös opetella jättämään ne asiat Jumalalle, jotka eivät vielä ole kunnossa.Tasapainossa -mielikuvaharjoituksia voit tehdä äänitiedostoina silloin, kun sinulle parhaiten sopii. 

SOPIVASTI ERILLINEN (KESTO 7:11)

Joskus suhtautuminen omiin vanhempiin ja aiempiin sukupolviin voi olla ristiriitaista Tässä harjoituksessa saamme etsiä sekä kiitollisuutta että erillisyyttä niitä asioita kohtaan, joita olemme aiemmilta sukupolvilta saaneet. Harjoituksen voi tehdä sisällä tai ulkona itselleen luontevassa asennossa.

käsikirjoitus ja spiikkaus: Orvokki Julkunen, äänitys ja musiikki: Jenni Kankaro/Kuvakenguru, tuotantokoordinaattori Hannele Siltala

 

VAPAUTTA VERTAILUUN (KESTO 7:46)

Joskus Itsensä vertaaminen muihin ihmisiin on luonnollinen osa ajatteluamme. Voimme käyttää vertailua kuormittavilla ja rakentavilla tavoilla. Tässä harjoituksessa saamme pysähtyä miettimään, miten olemme vertailua käyttäneet ja miten se on meihin vaikuttanut. Harjoituksen voi tehdä sisällä tai ulkona itselleen mieluisassa asennossa.

Käsikirjoitus: Orvokki Julkunen Kuva: Riku Kankaro / Kuvakenguru Leikkaus, äänitys: Jenni Kankaro / Kuvakenguru Spiikkaus: Orvokki Julkunen Musiikki: Jenni Kankaro / Kuvakenguru Tuotantokoordinaattori: Hannele Siltala