Sinipaitaisen henkilön kädet ristissä avoimen Raamatun päällä.

LECTIO DIVINA

Lectio Divinassa luet Raamatun tekstiä pohtien ja kuulostellen, mitä jokin sana tai kohta merkitsee sinulle, sinun elämäntilanteessasi. Voit myös miettiä, mihin teksti kutsuu sinua tänään. Samalla tekstillä on eri merkityksiä eri elämäntilanteissa ja eri henkilöille. 

 

Valkoisella pohjalla petrolin väriset kehykset, joiden sisällä ohjeet omaan hiljentymiseen.
LECTIO DIVINA ITSEKSEEN HILJENTYEN

Tällä Lectio Divinan ohjeella voit valita mieleisesi raamatunkohdan ja tutkiskella sitä Jumalan läsnäolossa. Alla löydät innoitukseksi joitain raamatunkohtia, joiden avulla voit harjoitella Lectio Divinan käyttöä omassa hiljentymisessäsi. Lectio Divinaan sopivia valmiita kuvia löydät myös alavalikoista Pieni hiljentymishetki sekä Bible journaling.

Valkoisella pohjalla harmaan kehyksen sisällä ohjeet yhteiseen rukoushetkeen.
LECTIO DIVINA YHDESSÄ HILJENTYEN

Lectio Divina on antoisaa myös ryhmässä. Teksti luetaan ääneen ja sen jälkeen jokainen saa hiljaa ensiksi miettiä tekstiä itsekseen ja sen jälkeen halutessaan kertoa ajatuksistaan muille. On tärkeä painottaa sitä, että kaikki sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen. Tämä mahdollistaa asioiden syvemmän jakamisen toki sillä tasolla, mikä on ryhmästä riippuen mahdollista ja turvallista. Pienryhmätyöskentelyssä on hienoa huomata, miten sama raamatunteksti puhuu eri asioita eri ihmisille ja tämä rikastuttaa myös omaa ajattelua.

Harmaata lautaseinää vasten valkoisen ympyrän sisällä kirjoitettuna Pienoisevankeliumi.
Mustassa laatikossa, lilan ja punaisen värisiä kukkia ja niiden päällä pienempi laatikko, jossa Jesajan kirjan teksti.
Keltaiset säteet, jotka lähtevät petrolin värisestä rosoreunaisesta ympyrästä. Ympyrän sisällä teksti psalmeista.
Vaaleassa laatikossa alareunassa eri  värisiä  niittykukkia. Yläosassa Roomalaiskirjeen teksti.
Niittymaisemalaatikon päällä vaalea paperi, jossa Johanneksen  kirjeen teksti.
Valkoisen laatikon pinnalla vihreitä ja keltaisia kolmioita sikin sokin. Taustan päällä pienemmät laatikot, vihreä alla vinossa, oikea yläkulma ylempänä. Sen päällä keltainen laatikko, jossa Efesolaiskirjeen teksti.