”Kun kerran olette ottaneet omaksenne Herran Kristuksen Jeesuksen, eläkää hänen yhteydessään. Juurtukaa häneen, rakentakaa elämänne hänen varaansa ja vahvistukaa uskossa sen mukaan kuin teille on opetettu. Kaikukoon kiitoksenne runsaana.” Kol. 1:6-7

Metsässä näkee monesti myrskyn jälkeen kaatuneita kuusia, joiden iso juuripaakku on kaatunut mukana. Kuusella on pintajuuret, joten se kaatuu myrskytuulissa herkimmin kuin esimerkiksi mänty, jonka juuret ulottuvat syvemmälle.

Oheisessa Raamatun tekstissä meitä kehotetaan juurtumaan Kristukseen ja rakentamaan elämämme Hänen varaansa. Kristuksen varassa ja turvissa on helpompi kestää elämän myrskyisät ajat ja vastatuuli kuin omassa varassa ja voimassa.

Mitä Kristukseen juurtuminen voisi tarkoittaa omalla kohdallasi tällä hetkellä?

Teksti ja kuva: Hannele Siltala