” Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. ” Jes.55:10-11

Meidän pihallamme on koko kesän kukkinut orvokki hiekassa. Karun hiekan läpi siemenestä on kasvanut kaunis kukka ilman mitään hoitoa ja huolenpitoa. Mikä valtava kasvupotentiaali onkaan pienessä siemenessä.

Raamatun vertauksissa siementä käytetään eri yhteyksissä uskon, Jumalan sanan ja taivaan valtakunnan vertauskuvana. Raamatussa on myös paljon rohkaisevia lupauksia. Vuoden jokaiselle päivälle riittää omansa.

Mieti, mikä voisi olla sellainen Jumalan lupaus, jonka haluaisit istuttaa ajatuksiisi niin, että se voisi rohkaista ja siitä voisi kasvaa jotain kaunista elämässäsi? Jos et suoralta kädeltä osaa vastata, suosittelen avaamaan Raamatun ja etsimään sieltä toivon ja lupauksen siemeniä omaan elämääsi tälle syksylle.

Teksti ja kuva: Hannele Siltala