Jeesus sanoo: ” Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Joh. 8:12

Katso oheista kuvaa hetken. Ajattele, että istuisit kuvan penkillä ja katsoisit edessäsi avautuvaa maisemaa. Mieti, miltä maisema näytti hetkeä aikaisemmin, kun pilviverhossa ei ollut vielä aukkoa. Miten suuren eron auringon valo tuokaan maisemaan?

Tuleva talvi varsinkin lumettomina päivinä saattaa tuntua tosi pimeältä. Vallitseva koronaepidemia tekee pimeästä vuodenajasta vielä raskaamman, kun joudumme olemaan erillään monista läheisistämme ja meille merkityksellisiä tilaisuuksia jää väliin.

Jeesuksen syntymän juhlistaminen jouluna tuo pimeään vuodenaikaan kaivattua valoa. Tunnelmallisten kynttilöiden ja jouluvalojen lisäksi jouluun liittyy Jeesuksen kautta vielä paljon syvempää valoa. Usko Jeesukseen valaisee sielumme. Vaikka elämässäsi olisi tällä hetkellä harmautta, haasteita tai epävarmuutta, Jeesus on luvannut olla kanssasi kaikessa, niin että et joudu kulkemaan pimeässä. Elämän Valo valaiskoon elämääsi kuin aurinko kuvan maisemaa.

Teksti ja kuva: Hannele Siltala