”Älkää enää menneitä muistelko, älkää muinaisia miettikö! Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle.” Jes. 43:19

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka seuraavat päivän pitenemistä ja iloitsevat valon lisääntymisestä ja kevään merkkien seuraamisesta? Vai tuntuvatko aurinkoisten päivien valonsäteet liian kirkkailta oman elämän harmauden yllä?

Luonnossa kevät muistuttaa meitä monella tavalla uudesta mahdollisuudesta. Tummasta mullasta, kuivan näköisestä oksasta tai vanhasta lahonneesta puun rungosta voi putkahtaa vihreitä versoja ja uusia silmuja, vaikka hetki sitten nämä saattoivat näyttää ulospäin täysin elottomilta.

Lue vielä oheinen raamatunteksti ja katso hetki kuvan kantoa ja mieti, onko omassa elämässäsi jokin asia, johon kaipaisit uutta alkua ja mahdollisuutta? Pohdi hetkisen, mitä itse voisit tehdä, jotta uusi voisi mahdollistua?

Vaikka omat mahdollisuutesi tuntuisivat rajallisilta, voit lukea Raamatusta rohkaisevia jakeita, jotka kutsuvat luottamaan Jumalan rajattomiin mahdollisuuksiin. Voisitko pyytää Jumalaa auttamaan uuden tien ja toivon löytymisessä silloinkin tai erityisesti juuri silloin, kun omassa näkökentässä näkyy vain harmaata maiseman vihreydestä huolimatta.

ympäristöasiantuntija Hannele Siltala