”Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.” Room.12:10

Läheisellä kosteikolla on tänä kesänä viipyillyt kurkipariskunta, joista toisen jalka on katkennut syystä tai toisesta. Minua puhutteli, kun yksi lintutarkkailija kertoi nähneensä, kuinka toinen kurki oli ruokkinut raajarikkoa, jonka kyky liikkua ja hankkia ravintoa on heikentynyt.

Myös meillä ihmisillä tulee elämässä vastaan tilanteita ja aikoja, kun tarvitsemme apua. Tutkimusten mukaan toisten auttaminen lisää myös omaa onnellisuutta. Kenties jo tällä hetkellä autat läheisiäsi tai sinulla ei ole aikaa tai voimavaroja auttamiseen. Jos haluaisit olla avuksi, mutta et ole vielä löytänyt omaa tapaasi auttaa, olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakunnan monimuotoiseen vapaaehtoistoimintaan.

Teksti: ympäristöasiantuntija Hannele Siltala

Kuva: pixabay/Bishnu Sarangi