Tänä syksynä on ollut runsas omena- sekä pihlajanmarjasato. Jälkimmäisen ansiosta pihlajanmarjakoit ovat jättäneet ainakin meidän pihan kasvavat ja kypsyvät omenat rauhaan. Hyvää satoa on silti uhannut kuiva kesä sekä myrskyisät sadekelit, minkä vuoksi raakoja omenia on pudonnut ennenaikaisesti puusta. Lisäksi ampiaiset ja muumiotauti ovat tehneet osan omenoista syömäkelvottomiksi.

Raamatussa on sanonta ”hedelmistään puu tunnetaan” ja meitä kannustetaan tavoittelemaan myös Pyhän Hengen aikaansaamia hyviä vaikutuksia elämässämme. ”Hengen hedelmää sen sijaan ovat rakkaus, ilo ja rauha, kärsivällisyys, lempeys ja hyvyys sekä uskollisuus, maltti ja itsehillintä.” Gal. 5:22-23.

Katso hetki oheista kuvaa ja lue vielä kerran ajatuksella edellisen kappaleen jae Pyhän Hengen hedelmästä. Pohdi, mitä näistä hyvistä vaikutuksista sinä tunnistat omaksesi? Entä ovatko jotkut ominaisuudet vasta kypsymässä? Entä onko joitain asioita, jotka estävät hyvän hedelmän kasvua ja ilmenemistä?

On rohkaisevaa ajatella, että Pyhä Henki kypsyttää meidän raakoja hedelmiämme ja saamme Hänen avullaan kasvaa myös niissä asioissa, jotka tuntuvat meistä haastavilta.

Teksti ja kuva: Hannele Siltala