”Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset”. Matt.6:28-30

Kansanperinteessä on monia juhannukseen liittyviä uskomuksia, kuten luonnonkukkien kerääminen ja laittaminen tyynyn alle juhannusyönä. Mitäpä, jos tänä vuonna tekisitkin godfulness-version tästä perinteestä seuraavalla tavalla:

  1. Kerää 3 kaunista kasvia ja mieti, mistä 3 asiasta olet tässä hetkessä kiitollinen. Kiitä Jumalaa näistä asioista elämässäsi.
  2. Kerää 3 kasvia ja mieti samalla 3 läheistäsi. Mieti, mitä asioita toivoisit heile. Kerro nämä ajatukset Jumalalle.
  3. Kerää 1 kasvi ja mieti, mitä asioita kannat sydämessäsi tällä hetkellä. Kerro nämä ajatukset Jumalalle.
  4. Tuoksuta kasveja. Katso niiden kauneutta. Lue oheinen Raamatunjae ja mieti, mitä ajatuksia se herättää sinussa.
  5. Rukoile oheinen rukous: Kiitos Taivaan Isä kaikista hyvistä asioista elämässäni. Auta minua näkemään kiitollisuudenaiheita joka päivässä. Siunaa Taivaan Isä läheisiäni. Sinä tiedät kaiken heidän elämässään, johdata, varjele ja auta. Tässä on myös kaikki ne asiat, joita sydämessäni kannan. Kiitos, että sinä tiedät kaiken ja sinulta saan pyytää apua myös oman elämäni haasteisiin. Jää siunaamaan minua ja läheisiäni, Jeesuksen nimessä aamen.

Teksti: Hannele Siltala