Hiljene, sieluni, Jumalan edessä! Hän antaa minulle toivon. Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju. Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani. Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme. Psalmi 62

Tämä syksy tulee olemaan hyvin erilainen monelle meistä. Voi olla, että koronaepidemia haastaa arkeasi ja rajaa elämääsi eri tavoin syksynkin aikana. Sen vuoksi on tärkeä miettiä, mitä asioita voisit löytää tukemaan omaa jaksamistasi ja hyvinvointiasi?

Voisitko löytää jonkin pienen rutiinin, joka toisi luottamusta ja mielenrauhaa? Tutkimusten mukaan luonnossa oleminen laskee stressitasoa ja luonnossa liikkuessaan voi olla luontevaa kohdistaa ajatukset myös luomakunnan Luojaan.

Voisiko luontoon meneminen, Raamatun lupausten lukeminen esimerkiksi Psalmiteksteistä tai rukous tuoda arkeen sellaista luottamusta ja turvaa, jota saatat kaivata tänä syksynä erityisesti.

Halutessasi hiljenny hetkeksi ja mieti, mitkä asiat painavat tällä hetkellä sydäntäsi. Voit kertoa ne vaikka hiljaa mielessäsi Jumalalle ja sen jälkeen lukea ylläolevan Psalmitekstin vielä kerran läpi luottaen, että hyvä Jumala on turvasi myös tänä syksynä.  

Teksti: Hannele Siltala