Levottoman olon Isä meidän -rukous (versio 1)

Tämä harjoitus on äänitetty kahden eri lukijan spiikkaamana; tämän version 1 spiikkaajana toimii Hannele Siltala, version 2 lukee Anssi-Matti Nurmi. Voit valita mieleisesi lukijan, jotta harjoituksen rauhoittava vaikutus olisi mahdollisimman suuri.

Joskus olo voi olla niin rauhaton, että ajatus ei pysy kasassa. Tällöin ajatukset saattavat lähteä harhailemaan pelkoihin tai muihin sellaisiin asioihin, jotka lisäävät entisestään rauhattomuutta. Tämän harjoituksen tarkoituksena on rauhoittaa levotonta olotilaasi rukouksen sekä rauhallisen hengittämisen avulla. Saat vain olla ja rauhoittua Jumalan läsnäolossa.

Voit tehdä tätä harjoitusta myös unta odotellessasi. Harjoituksen tavoitteena on auttaa rauhoittumaan ja saamaan ajatuksesi pois mahdollisesta unettomuuden pelosta, mikä voi edesauttaa nukahtamista. Jos nukahdat kesken harjoituksen, on se parasta, mitä harjoitusta tehdessäsi voi tapahtua.

Harjoituksessa rukoillaan Jeesuksen opettamaa Isä meidän-rukousta toistorukouksena useampaan kertaan. Jos huomaat, että ajatuksesi karkaa, se ei haittaa. Voit lempeästi palauttaa keskittymisesi tähän hetkeen ja jatkaa Isä meidän-rukousta harjoituksen mukana.

Kesto (30:01)