Rukous muiden puolesta

 

Jumala kutsuu meitä elämään maailmassa oikein ja rakastaen. Rakastaa voit myös rukoilemalla. Rukouksessa voit suunnata ajatuksesi sinua ympäröivään todellisuuteen ja kertoa Jumalalle sinulle tärkeiden ihmisten tarpeista. Jumalan eteen voit viedä rukouksessa kaikki huolesi ja ajatuksesi, olipa kyse sitten omaa paikkakuntaasi tai koko Suomea koskevista asioista tai vaikkapa luontoa ja maailman tilaa koskevista ahdistuksen aiheista. Voit myös pyytää Jumalaa antamaan sinulle voimaa rakastaa ja auttaa lähimmäisiäsi sekä viisautta vaikuttaa omalta osaltasi asioihin.

Rukouksen avulla voit siirtää Luojan käsiin sydämeltäsi kaikki läheisiäsi tai mitä tahansa muita asioita koskevat huolenaiheesi. Sinun ei tarvitse osata muotoilla hienoja sanoja tai lauseita. Voit pelkästään ajatuksissasi jättää asian Jumalalle ihan vain huokaamalla: ”Auta Jeesus” tai ”Siunaa Jumala läheistäni/mieltäni painavaa asiaa”. Rukous on parasta, mitä voit toiselle antaa.

Jos kärsit unettomuudesta, miltä tuntuisi ajatus siitä, että voit hyödyntää valvotun ajan rukoilemalla. Ajattele ihmistä, jonka puolesta haluat rukoilla. Mieti, mitä hyvää hänelle toivot. Kun olet kertonut hiljaa mielessäsi nämä asiat Jumalalle, voit siirtyä seuraavaan henkilöön. Jossain vaiheessa saatat huomata, että olet nukahtanut kesken rukouksen. Mikä voisikaan olla parempaa?

Pyytämällä Kaikkivaltiasta auttamaan ja johdattamaan saatat kokea myös itse rauhaa. Rukouksistamme huolimatta asiat eivät aina mene toivomaamme suuntaan ja ne saattavat palata askarruttamaan mieltä. Silloinkin saat luottaa oheiseen Raamatun lupaukseen:

”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil.4:6-7)