Rukous hengityksen tahtiin

 

Rukousta on joskus verrattu hengitykseen. Rukous hengityksen tahtiin voi auttaa sinua avautumaan Jumalan läsnäololle ja keskittymään tähän hetkeen samalla rauhoittuen. Ota aluksi mahdollisimman hyvä asento. Anna hengityksen tapahtua omassa luonnollisessa rytmissä. Voit harjoituksen edetessä syventää hengitystä lisäämällä vaikka rukoukseesi muutaman sanan.

Rauhallisen sisäänhengityksen aikana voit keskittyä siihen, mitä Jumala on. Tämän jälkeen voit pitää lyhyen tauon, ja jatkaa sen jälkeen luontevasti uloshengitykseen. Uloshengityksen aikana voit samalla luovuttaa pois asioita, jotka sinua painavat. Voit kokeilla toistaa hiljaa mielessäsi jotain seuraavista rukouksista niin, että sisäänhengityksen aikana rukoilet Jumala-osion ja uloshengityksen aikana osion omasta itsestäsi. Voit toistaa sitä rukousta tai sanoitusta, joka itseäsi puhuttelee tai tehdä kokonaan oman rukouksen. Vähitellen löydät oman hengittävän rukouksesi, jota voit rukoilla päivän mittaan ja joka saa sinut rauhoittumaan.

Sinä olet (suuri) Jumala,                      minä olen (pieni) ihminen.

Sinä olet Pyhä,                                     minä olen syntinen.

Sinä olet Pyhä,                                      tarvitsen armoasi.

Sinä olet viisaus,                                   tarvitsen viisauttasi.

Sinä olet armollinen,                           minä olen armahdettu.

Sinä olet rakkaus,                                minä olen rakastettu.

Sinä olet Luoja,                                    minä olen luotu.

 

Voit rukoilla myös perinteistä Jeesus-rukousta hengittämisen tahtiin:

Jeesus Kristus,                                     armahda minua TAI

Jeesus Kristus Jumalan Poika,           armahda minua syntistä.

 

Mikäli haluat syventää rukoushetkeäsi Raamatun lukemisella, voit tehdä sen lukemalla esimerkiksi Psalmitekstejä, joissa keskitytään Jumalan hyvyyteen (esim. Ps. 67, Ps. 103, Ps. 104 tai Ps. 111). Lopuksi voit vielä hetken miettiä omaa elämäntilannettasi ja sisintäsi. Mitä tarpeita ja kiitosaiheita elämästäsi löytyy? Kerro nämä asiat Jumalalle ja voit lopuksi rukoilla vielä vaikka Herran siunauksen tai Isä meidän -rukouksen.