Hetkirukous

 

Jos kaipaat rukoukseesi tiettyä rutiinia ja rytmiä, hetkirukoukset voivat olla sinun tapasi rukoilla. Kristityt rukoilevat hetkirukouksia ympäri maailmaa ja siten voit ajatella liittyväsi rukousten maailmanlaajuiseen ketjuun. Joka hetki jollakin aikavyöhykkeellä rukoillaan.

Hetkirukouksessa on olennaista lopettaa hetkeksi kaikki muu tekeminen ja keskittyä olemaan vain Jumalan kanssa. Rukoukset on hyvä tehdä joka päivä samaan aikaan, vähintään kahdesti päivässä. Rukoilemiselle voit etsiä itsellesi sopivan ja luontevan rytmin.

Rutiininomaiset lyhyet hetket esimerkiksi aamulla herätessä, keskipäivän lounastauolla ja illalla nukkumaan käydessä antavat päivääsi syvän tunnun Jumalan läsnäolosta ja muistuttavat hyvällä tavalla siitä, miten kaikki aika elämässämme on Jumalan lahjaa. 

Hetkirukouksen alussa ja lopussa on hyvä olla jokin hiljentymisen aloittava ja päättävä rutiini. Voit vain olla hiljaa ja jos ajatuksesi lähtevät harhailemaan, voit keskittää ne lempeästi takaisin Jumalaan esimerkiksi jonkin rukoussanan tai rukoushengityksen avulla. Voit lukea hetkirukouksen aikana myös esimerkiksi Psalmeista tai haluamastasi raamatunkohdasta muutaman jakeen sekä rukoilla niiden asioiden puolesta, joita ajatuksiisi nousee. Rukouksiin ja Raamatun lukemiseen löydät ideoita sivustomme muista alavalikoista.